Bílovice - Topolná 2:3 (1:3) Branky: Strapina.Sedlář (p) - J.Hoferek 2, Válek

27.05.2014 14:23

Za nečekaně krásného počasí se v neděli vyběhlo proti sousedům z Topolné, kteří mají na jaro velkou fazónu a vzhledem k tomu, že se doma moc neprohrává, zápas sliboval pro nestraného diváka skvělé představení. To nastartoval už v úvodu po velkém tlaku Strapina, který otevřel křižnou ranou z poza šestnáctky skóre pro domácí. 1:0 V tlaku sme i nadále pokračovali, ale každá střela která mířila mezi tyče končila i díky velké zásluze aktivního Sedláře na rohu, ze kterých sme se nemohli díky skvělému přístupu topolských zadáků zaboha prosadit. Ve dvacáté minutě šel sám Kováč na hostujícího Rosíka, ten mu ale jeho pokus vytlačil na roh, to už bylo moc i na otrlé jedince a muselo časem přijít otřepané ,,nedáš-dostaneš,, to se snad po prvním rohu topolských prosadil ve výskoku J.Hoferek. Za deset minut později nám přichystal šok Válek, který se dostal po špatném odkopu k míči a přeloboval z hranice velkého vápna bezmocného Hanáčka. Aby toho nebylo málo o několik minut později zatloukl bílovským hřebíček do rakve opět J.Hoferek, který obstřelil zeď a vymetl šibenici Hanáčkovi branky. Už tak psychicky dole, že topolšťí dali z minima šancí maximum, přišel zkrat ze strany Urbánka, který pochválil trošku peprněji výkon pana sudího Hanáka, který si do té doby spletl mariáš s fotbalem a ten mu zblízka ukázal červenou kartu.

O přestávce musela přijít velká injekce v podobě velkého odhodlání zápas otočit, trenér Hyža čaroval jak ,,Gandalf v pánovi prstenů,, a dokázal tým dostatečně nabudit k nevídanému výkonu. Od úvodu druhé půle sme měli jasně navrch, topolná měla nahrané z první půle a tak vsadila na pozornou obranu a případné brejky, kterým sme statečně i v oslabení odolávali. Naděje přišla v 57.minutě, když se dostal do brejku na branku Kováč, tomu ustřelil míč s nohama Pavlica a rozhodčí nečekaně nařídil penaltu, ke které se postavil Sedlář a nedal k levé tyčce Rosíkovi šanci. 2:3 Jmenovaný hráč o 2minuty později viděl od sudího Hanáka žlutou kartu za celkem normální faul na půlce hřiště, byl po druhé žluté kartě vyloučen a hrálo se v devíti. I tak sme zůstali ale na zemi a hráli pořád svoji hru, hostům se otvírala možnost útočit do otevřenější obrany, za cenu našeho vyrovnání výsledku. Vtipně stopera hrál sporadicky brankář Hanáček, který byl víckrát na půlce hřiště než v brance, jeho nákopy za obranu dělali topolským problémy.V ten moment i v devíti sme si vytvořili řadu krásných šancí, ale proti topolné která byla zalezlá jak,,králíci z klobouku kouzelníka pokustóna,, se nám bohužel vstřelit gól už nepodařilo, snad největší Zlámalova minula tyčku jen o chloupek.

(Po víc než roce sme doma dostali na prdel a ochutnali jak chutná prohra, ale za svůj výkon ve druhé půlce ve velkém oslabení se stydět rozhodně nemusíme, hlavu vzhůru a dem vyloupit Kostelany)

Sestava Bílovic: Hanáček - Čechmánek, V.Dostálek, Gajdošík, Hlaváček,.Urbánek,  Strapina (75.Dujka), Bernatík, Zlámal, Sedlář, Kováč ... Trenér: Pavel Hýža

Sestava Topolná: Rosík - Válek (90.Zelinka), Rozsypálek, Pavlica, Mráz, Mikulka (85.Viceník), Huňka, Gabrhelík, P.Hoferek, O.Hoferek, J.Hoferek ... Miloslav Stuchlík

Autor: E.G

Zpět